Natuurblogs

Weekendtrip naar de Farne Islands 2019

9 juni 2019 - Johan van Beilen

IJmuiden - New Castle

Het is alweer de derde keer dat ik meega me de korte Farne Islands excursie van Delta Safari. Op zaterdag 8 juni vertrokken wij vanaf IJmuiden richting New Castle met de veerboot van DFDS. De weersvoorspelling voor deze dag voorspelde niet veel goeds. Windkracht 8-10 aan de kust. Aangekomen in IJmuiden was het duidelijk dat de zee erg onrustig was. Na een verkennigstochtje op de boot en een introductie door Delta Safari konden we eindelijk vertrekken richting New Castle. De veerboot van DFDS kon vanwege het weer niet zelfstandig de haven verlaten en werd dan door een sleepboot de haven uit getrokken.

Erg veel last hadden wij niet van de hoge golven. Anders pasagiers zijn wel van zeeziek geworden. Na een paar uurtjes werd het rustiger op zee. We hebben vanaf de boot dan ook geen (speciale) vogels en zoogdieren kunnen waarnemen. Dus lekker vroeg op bed zodat we weer vroeg in de ochtend de eerste vogels rond de boot kunnen zien.

Rond een uur of 10 in de ochtend waren we eindelijk aangekomen in New Castle.

Seahouses

Seahouses

Farne Islands

Farne Islands

Uurtje op Inner Farn

Na anderhalf uur rond de eilanden gevaren te hebben was het nu tijd om de papegaaiduikers van dichtbij te kunnen bekijken op het eiland Inner Farn.

Reacties

Heb je een opmerking, reactie of wil je reageren op deze blog? Plaats dan een reactie hieronder.

Wat vind je van deze blog?

© Copyright 2019 Natuur in Beeld - All Rights Reserved